O nama

  Proizvodi

  Cene

  Galerija

  Kontakt

  Podaci o firmi

 

PVC stolarija

Šta treba da znate o PVC i AL stolariji !

PVC profili obezbjeđuju veliki procenat toplotne i zvučne izolacije i uglavnom su napravljeni sa 5, 6 ili 8 vazdušnih komora. Što više postoji vazdušnih komora i dihtunga u profilu to je profil čvršći i ima bolje izolacione karakteristike. Zbog tih vazdušnih komora razlike koje su pojavljuju između spoljne i unutrašnje temperature mnogo manje su primetne.
Dobra stvar kod PVC i AL stolarije je to što se ta stolarija u potpunosti prilagođava merama i zahtevima kupaca.
Boje takođe nisu problem, ima ih raznih i mogu se kombinovati, npr. da je iznutra jedna boje a spolja druga boja.
Savremeni okovi nude i dosta načina otvaranja: okretni, okretno nagibni, višedelni prozori i vrata sa stubovima i prečkama, dvokrilni prozori bez stubova, rotirajući prozori, fiksno zastakljavanje, prozori sa kosinama i lučni prozori, ulazna vrata koja se otvaraju na unutrašnju ili spoljnu stranu, podizno - nagibna klizna vrata, harmonika vrata itd.... Uz dogovor sa kupcem skoro sve se može uraditi.
Pre spajanja varenjem u PVC profil se mora uvući pocinkovano metalno ojačanje koje daje dodatnu čvrstoću PVC profilima. Upravo o tome u zadnje vrijeme ima dosta priče kako se u neke profile koji se prodaju po stovarištima i standarnih su mera ne uvlači to ojačanje ili je jako tanke debljine što mogu da potvrdim iz vlastitog iskustva. Ti prozori odmah počinju zapinjati i skoro ih je nemoguće naštelovati koliko su mekani.
Pre varenja na prozorskom krilu se takođe moraju izbušiti otvori na gornjoj i donjoj horizontali da bi vazduh mogao cirkulisati kroz profil.
A na donju horizontalu štoka se obavezno buše otvori (tzv. kondezi) za izlazak eventualne vode koja se pojavi u štoku.
Tek nakon montaže PVC stolarije se najbolje vide njene prednosti.
Kada se prozor zatvori ne bi se smeli čuti zvukovi spolja kao ranije kada je na objektu bila drvena stolarija.
Pogotovo ako ste kupili pozor u kojem je Low-E staklo punjeno argonom koje ima najbolje izolacione komponente.
I na kraju sa PVC i AL prozorima više nikada nećete imati problema sa farbanjem, lakiranjem, curenjem itd...kao što ste imali sa drvenom stolarijom.
A kada budete hteli da ih operete samo ih prebrišete krpom kao i bilo koji drugi deo nameštaja.COPYRIGHT ©2010 ROLOSTAR - Beograd. Terms of use